Schaken naar de koning

Voor de reeds gepubliceerde Schaakgedichten voor onze nieuwe Koning klik hier.
Voor de reeds gepubliceerde Schaakgedichten voor onze nieuwe Koning door de grote mensen klik hier.

Sociaal welbevinden / de sfeer op school
De Nassauschool wil een sfeer van veiligheid en geborgenheid creëren. In deze sfeer wil de school het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van de kinderen tot ontwikkeling laten komen. Het pedagogisch klimaat van de school is zodanig dat de kinderen zich veilig voelen en de kans krijgen eigen opvattingen en gedragswijzen te ontplooien. Ze besteden dan ook veel aandacht aan de inrichting van lokalen en andere ruimten waar leerlingen werken.

Positief zelfbeeld en zelfvertrouwen
De Nassauschool wil bewust bijdragen aan een positief zelfbeeld en het vergroten van het zelfvertrouwen van elk kind. Ze gaan uit van een hoge individuele verwachting op het gebied van de cognitieve, sociale en creatieve vaardigheden. Het competentiegevoel bij kinderen, en ook bij volwassenen, is maatgevend voor de motivatie. Kinderen moeten het gevoel hebben of krijgen dat ze wat kunnen, dat ze gewaardeerd worden, ze moeten complimenten krijgen. Kinderen krijgen een beloning voor goed werk of gedrag. Een stickertje in het schrift of schrijven met een mooie kleurpen kan zo’n beloning zijn.

Schaken
Eelke de Boer (geb. 2003) is een van de leerlingen van de Nassauschool. Na een spannende barrage tegen Tycho Bruggink wist Eelke in Waalwijk eind maart de titel van Nederlands Kampioen te veroveren in zijn leeftijdscategorie. Eelke en Tycho mogen nu beiden meedoen aan het Europees Kampioenschap!

Arjen Boswijk , leerkracht op de Nassauschool in Groningen, heeft kinderen enthousiast gemaakt om een Schaakgedicht voor onze Koning te maken.

Pol,Jip, Sofie en Meike
Groep 4/5 Nassauschool Groningen

Schaken naar de koning

De koningin schaakt
naar de koning
en de koning naar de koningin

Als Willem-Alexander verliest
heeft hij niet gewonnen
en Máxima is blij

Het zwarte paard springt schuin
op weg naar de koningin
ze schuiven met de stukken

De koning mag een stapje
om zich heen
maar Máxima kan alles

De torens gaan recht
en als de koning mat gaat
wint de koningin

Het schaakpaard wint
als ze geslagen zijn
ze schaken zwart en wit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *