Schaken in de Rotterdamse Bieb

In de Centrale Bieb van Rotterdam neemt het schaakspel een bijzondere plaats in. Op de begane grond is er het fameuze groot schaakspel waar altijd op wordt gespeeld met veel kijkers. Op de vijfde verdieping zijn er schaaktafels en kun je ook tegen de computer een partijtje spelen.

Karin Koolen (1983), geboren en getogen Rotterdamse, is freelance journalist, schrijfster en (M.Sc.) cultureel antropoloog. Zij schrijft voor diverse media, zoals het Rotterdamse blad Gers, voor bedrijven en organisaties: profit en non-profit; gedrukt en online.

Hieronder en mooi  artikel dat zij schreef over schaken in de Rotterdamse Bieb.

De grote bieb in Rotterdam Let’s Talk Chess

De Centrale Bibliotheek van Rotterdam, ofwel de ‘grote bieb’, was ooit een plek waar je enkel en alleen naar toe ging om boeken te lenen, dan wel retour te brengen. Die tijden zijn veranderd. Met dagelijks tentoonstellingen, lezingen en culturele activiteiten en ieder jaar circa drie miljoen bezoekers, is de grote bieb de drukst bezochte culturele instelling van Rotterdam. Iedereen is welkom: jong en oud, lid of geen lid, wel of geen dak boven je hoofd. Tegenwoordig ga je naar de bieb om er te blijven. Daarmee is de grote bieb een belangrijke ontmoetingsplaats in de stad geworden. Bijvoorbeeld tijdens een partijtje schaak. In deze blog: schaken in de grote bieb.

Lees verder op de blog van Karin en klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *