Johannes Calvijnschoool heeft de beste schakers van Gouda

Het Goudse schaakkampioenschap voor basisscholen is met overmacht gewonnen door de Johannes Calvijnschool. Zowel in de Bovenbouw (groep 7-8) als in de Onderbouw (t/m groep 6) bezetten de school met twee teams de eerste twee plaatsen. De twee winnende teams wonnen zelfs al hun wedstrijden en scoorden maar liefst 17,5 resp. 18 punten uit 20 partijen. Daarmee werd de Johannes Calvijnschool overtuigend kampioen in beide categorieën en kon de school beide kampioensbekers mee naar school nemen.

links kampioenen onderbouw, rechts bovenbouw

Maar ook al waren de bekers slechts voor twee teams weggelegd, dat neemt niet weg dat alle deelnemers (dat waren er ruim 80) een heel leuke schaakmiddag hadden. Tussen de deelnemers zaten veel kinderen die nog maar sinds kort kunnen schaken, maar ook kinderen die al langer schaken en/of lid zijn van een schaakclub (meestal is dat dan de organiserende Goudse schaakclub Messemaker 1847) . Uiteraard scoorden de al anger schakende kinderen veelal hoger dan de anderen; ter illustratie: van het winnende bovenbouwteam van de Johannes Calvijnschool zijn 4 van de 5 teamleden lid van Messemaker (of lid geweest). Voor het plezier maakte dat weinig uit: iedereen had het prima naar zijn zin.
Aan het eind van de middag was er voor iedere deelnemer een medaille, daarnaast was er voor de drie winnaars van de loterij ook nog een fraai speed chess spel.

Het toernooi werd georganiseerd in een goede samenwerking tussen de schaakclub Messemaker 1847 en de Brede School Gouda.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *