Vlaams schoolschaakkampioenschap 2016

Zaterdag 19 maart hebben Maxim Ven Steertegem (5B), Arwen Van Uytfang(5B), Uku De Backer (6B) en Milan Verharvert (5B) de VLEK op de kaart gezet op het Vlaams schoolschaakkampioenschap. Zij behaalden een prachtige 33ste plaats van de 62 deelnemende scholen. Van de 9 partijen die ze gespeeld hebben, wonnen ze er 7 met de ploeg! Een uitslag die we nooit hadden durven dromen. Als dit geen dikke proficiat waard is! Zowel de supporters als de kinderen zelf waren in het begin even onder de indruk van de omvang van dit toernooi. Zo bibberen dat ik deed, de zenuwen gierden door mijn lijf, … dit waren de eerste reacties van de kinderen na hun eerste partijtje schaken. Als supporter is het al even spannend om aan de zijlijn te staan kijken. Het is echt de moeite waard om te zien hoe deze kinderen geconcentreerd onder tijdsdruk kunnen nadenken. Tussen de 9 partijen door konden de kinderen ontladen op de springkastelen en andere randanimatie die voorzien was. Maxim, Arwen, Uku en Milan … nog eens een pluim voor deze prachtige prestatie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *