De Pinksterbloem scholenkampioen 2016

Zaterdag 4 juni werd de tweede finaledag gespeeld van het NK schaken voor schoolteams basisonderwijs categorie algemeen. Na de 11e ronde bleek De Pinksterbloem (Amsterdam) het sterkste schoolschaakteam van Nederland. Ze bleven De Lorentzschool (Leiden) en De Passe Partout (Rotterdam) resp. een en twee matchpunten voor. De Pinksterbloem volgde De Stelberg uit Rotterdam op die vorig jaar kampioen werd en nu op de achtste plaats eindigde.

De top 3: v.l.n.r. De Lorentzschool, De Pinksterbloem en De Passe Partout


Topscorers
Naast de teamprijzen waren er ook nog individuele topscorers prijzen. Er was een deelnemer die al zijn partijen had gewonnen. Dat was Lucas Nguyen van De Stelberg Rotterdam met 11 uit 11 aan bord 1. De andere topscorers waren:
bord 2: Marek Kudicka (Passe Partourt) met 9,5 uit 11.
bord 3: Thomas van Ruiten (Master Steve Jobsschool), Ramiro Aalstein (Lorentzschool) en Ysra Reuver (De Fontein) alle drie met 9 uit 11.
bord 4: Jarno Huls (Hobbitburcht) met 8,5 uit 11.
Organisatie
Weer terug in Nijmegen. In de periode 2004-2009 werd het NK voor schoolteams basisonderwijs en voortgezet onderwijs ook al in Nijmegen georganiseerd.
De prima organisatie was in handen van de KNSB in samenwerking met de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud en de schaakverenigingen SMB (Strijd met Beleid), SV Het Kasteel Wijchen en UVS Nijmegen. Onze complimenten!
Nijmegen is niet alleen de oudste stad van Nederland (stadsrechten in 98 na Chr.)maar heeft ook een echte schaakhistorie. In museum Het Valkhof is de historie van Karel de Grote en zijn invloed op het schaakspel te lezen.
‘Snel zou het schaken populair worden bij hoogadellijke mannen en vrouwen.. Vanaf de 11de eeuw hoorde het schaken tot de zeven verplichte hoofse vaardigheden waarover een ridder diende te beschikken.’

Deze informatie is ontleend aan de website waar eindstanden, foto’s etc. te vinden zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *