Pupillen kampioenen schaken 2016

In Roosendaal is Yichen Han van de Eindhovense Schaakvereniging Pupillenkampioen van Nederland 2016 geworden. Yichen won al zijn partijen. Manasvita Basa van Almere werd Pupillenkampioene van Nederland 2016. Manasvita verloor één partij en won haar overige zes wedstrijden.

In de categorie G werd Polle van Arendonk van JSC Magnus Leidsche Rijn Jeugdkampioen van Nederland 2016 tot en met acht jaar. Wendy Huang van de Eindhovense Schaakvereniging werd Meisjeskampioene van Nederland 2016 tot en met acht jaar. Polle en Wendy behaalden beide 6½ uit 7. Ze speelden remise tegen elkaar maar de weerstandspunten van Polle waren beter.

In de categorie H werd Le Phon Nguyen van de Osse Schaakvereniging Jeugdkampioen van Nederland 2016 tot en met zeven jaar. Hij eindigde op zes punten gelijk met Gachatur Kazarjan van De Pionier maar Le Phong had de onderlinge wedstrijd gewonnen. Aurelia Heukelom van Caïssa werd Meisjeskampioen van Nederland 2016 tot en met zeven jaar. Aurelia behaalde als enige meisje vijf punten.
De prijzen werden uitgereikt door GM Benjamin Bok.
Dit was de zesde en tevens laatste keer dat de Nationale Pupillendag in Roosendaal werd gehouden. Volgend jaar zal het kampioenschap in Meppel worden georganiseerd. Als dank ontving de organisatie namens de schaakbond uit handen van Eric van Breugel en Dharma Tjiam twee enorme taarten met daarop foto’s van de afgelopen jaren.

De kampioenen van 2016 op een rijtje:
Pupillenkampioen van Nederland
Yichen Han (Eindhovense Schaakvereniging / Topschaak Brabant)
Pupillenkampioene van Nederland
Manasvita Basa (Almere)
Jeugdkampioen van Nederland tot en met 8 jaar
Polle van Arendonk (JSC Magnus Leidsche Rijn)
Jeugdkampioene van Nederland tot en met 8 jaar
Wendy Huang (Eindhovense Schaakvereniging / Topschaak Brabant)
Jeugdkampioen van Nederland tot en met 7 jaar
Le Phong Nguyen (Osse Schaakvereniging)
Jeugdkampioene van Nederland tot en met 7 jaar
Aurelia Heukelom (Caïssa)

Alle informatie, eindstanden, verslagen, foto’s en partijen zijn te vinden op de website waaraan dit stukje ook ontleend is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *