Lang leve de koningin

 

Lang leve de koningin is een uitgave van Leopold Amsterdam, 1997 , 185 pp, ISBN 90 258 3988 6. Auteur : Esmé Lammmers, kleindochter van Dr. Max Euwe

Inhoud

Een boek dat niet alleen een spannend verhaal is om te lezen, maar waarmee ook jij kunt leren schaken. Naar de gelijknamige film die bekroond werd met de Cinekid Award 1995 en het Gouden Kalf voor de beste film van 1996.
De meester begrijpt niets van Sara. Ze durft alles en ze weet altijd precies wat ze wil, maar ze haalt alleen maar slechte cijfers.
Maar Sara’s opa weet dat zijn kleindochter heel slim is. Haar moeder werkt erg hard en heeft weinig tijd voor Sara. Ze heeft eens verteld dat Sara’s vader in Zuid-Afrika woont, maar verder wil ze er niets over zeggen. Sara heeft haar vader nooit ontmoet.
Victor, de nieuwe jongen in haar klas, heeft een boek over een land waar iedereen gelukkig is, behalve de koning. Die verveelt zich en wil oorlog voeren. Daarom bedenkt de koningin een spannend spel dat nooit ververveeld : schaken.
In haar fantasie ontmoet Sara de koning en de koningin, de paarden en de soldaten, en samen met hen leert ze schaken als de beste!
En dan ontdekt ze wie haar vader is …

Er is ook een film gemaakt van Lang leve de koningin.

De film ‘Lang leve de koningin’ kijken is leuk en je leert tegelijk schaken. Klik hier.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *