Lekker Schaken, Stap 4, Opbouwen/Combineren/Beoordelen

Lekker Schaken, Stap 4, Opbouwen/Combineren/Beoordelen , is een uitgave van De Fontein/ Tirion Uitgevers, vierde druk 2011,110 pp, ISBN 978 90 4391 457 4, prijs 9,95. Auteurs Rob Brunia en Cor van Wijgerden

Inhoud
Les 1: De opening
Les 2: Onderbreken
Les 3: Lokken
Les 4: Blokkeren
Les 5: Vooruitdenken
Les 6: Penning: Kop – en staartstuk plaatsen
Les 7: De vrijpion
Les 8: Uitschakelen van de verdediging
Les 9: De magneet
Les 10: Zwakken pionnen en sterke velden
Les 11: Jagen en richten
Les 12: Aanval op de rokadestelling
Les 13: De zevende rij
Les 14: Ruiming
Les 15: Eindspelstrategie
Les 16: Dame tegen pion
Antwoorden

De methode Rob Brunia/Cor van Wijgerden leert de jeugd volgens een uitgekiende opbouw goed schaken. De methode is in toegankelijk taalgebruik gesteld, zodat beginnende schakers vanaf een jaar of tien er zelfstandig mee aan de slag kunnen. De vele diagrammen verhelderen de tekst waar dat nodig is. Met opdrachten kan het geleerde direct in praktijk worden gebracht.

Het vierde deel – Stap4 :opbouwen, combineren,beoordelen – bouwt voort op de vorige stappen. De voorbereiding van een combinatie krijgt alle aandacht. Belangrijk is ook de juiste uitvoering van de koningsaanval. Facetten als een bres slaan, aanvoeren van materiaal en het uitschakelen van de verdediging spelen hierbij een rol. De nieuwe combinatiethema’s zijn : onderbreken, blokkeren, zevende rij en de magneet.

Kijk ook bij Alles over Stap 4

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *