Raindropchess digitaal

Speel Raindropchess digitaal, samen achter de pc, op school of thuis.

Zeker op scholen wordt het zeer gewaardeerd als er echte bord(denk)spellen worden gespeeld. Zijn er te weinig spellen beschikbaar, dan kan een digitale uitvoering toch een uitkomst zijn. Dan kunnen meer kinderen plezier beleven aan het spel. Ook van Raindropchess bestaat al een digitale versie. Het is een testversie, een eerste verkenning. Maar het werkt heel goed en groot voordeel is de feedback die je krijgt als je in een beurt iets doet dat volgens de regels niet mag.

Speel Raindropchess digitaal

En bijna ongemerkt wordt je steeds beter van veel spelen!
Je kunt met regelmatig spelen ook je eigen spelstrategieën gaan ontwikkelen. Je kunt ontdekken hoe je de pionnen het handigst kunt laten samenwerken en hoe gevaarlijk de paarden kunnen zijn. Door de koning direct schaak te zetten met een paard dwing je de tegenstander om met de koning weg te gaan. Zo leer je met paarden dubbele aanvallen te plaatsen(= paardvork), bijvoorbeeld door de koning schaak te zetten op een veld waar je tegelijk een ander belanrijk stuk aanvalt. Dit stuk kun je dan hopelijk in je volgende beurt (veilig) slaan. En wat te denken van het oefenen in de koning schaakmat zetten. Probeer dat maar eens zo slim en zo snel als mogelijk. Schaakmat is immers ook het doel van het spel. Veel van deze vaardigheden zijn bovendien heel goed bruikbaar als je het gewone schaakspel speelt. Veel plezier!

Raindropchess online een nieuwe uitdaging!

Speel Raindropchess digitaal, samen achter de pc, op school of thuis.

Jozias Hillenkamp
+31(0)6 3484 7407

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *