Heel Holland bakt schaakkoekjes

Door het populaire tv-programma van Omroep Max , ‘Heel Holland bakt’ met presentatrice Martine Bijl, is zelf taarten en koekjes bakken een enorme rage geworden. Jaarlijks strijden tien Nederlanders om de titel ‘beste thuisbakker van Nederland’. De derde editie werd onlangs gewonnen door Sarena en deze finale trok bijna drie miljoen kijkers!

Verschillende malen is op schoolschaaksite.nl gepubliceerd over schaakkoekjes en ook over de mogelijkheid deze zelf te bakken op school of thuis. Een probleem hierbij was dat er geen goede schaakvormpjes voor handen waren. Wel heel dure , te koop in Amerika.
Het bedrijfje Schaakkunst en de stichting Het SchaaKKasteeL hebben een idee bedacht waarmee alle kinderen van onze basisscholen in Nederland en België zelf schaakkoekjes kunnen bakken, op school of thuis.

Margreet Wevers van Schaakkunst maakt met haar 3D-printer de schaakvormpjes en met ondersteuning van de stichting Het SchaaKKasteeL kan een schoolpakket worden aangeboden bestaande uit twee sets met ieder zes schaakvormpjes en een boekje (pdf) met leuke recepten en ideeën voor het bakken van een schaakbord. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht een leuke uitdaging voor de kinderen. De prijs van dit scholenpakket voor Nederlandse scholen is €22,50 en dit is incl. BTW, het boekje (pdf) en verzendkosten. De prijs voor Belgische Lagere Scholen is €25
Dit project heeft een ideëel doel: het schaken en schaken leren op onze basisscholen ondersteunen met leuke nevenactiviteiten die de creativiteit van de jonge kinderen helpen bevorderen. Daarnaast maken ze op een speelse manier kennis met zelf leren bakken.

Houd ons op de hoogte met een leuk verhaaltje en foto’s over de ervaringen met het bakken van schaakkoekjes dan publiceren wij dit graag. Mailen kan naar:

Voor bestellingen (onder vermelding van SKKL) of informatie mail naar :
margreetwevers@schaakkunst.nl

Eerdere publicaties over schaakkoekjes op schoolschaaksite.nl :
2012
De chocokoekjes zijn er weer
Puzzel met schaakkoekjes
Twee nieuwe puzzels met acht schaakkoekjes
2013
Schaakspeculaasjes maken
Zelf schaakkoekjes bakken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *