Wiebelschaak

We herinneren ons allemaal nog wel de wiebelpoppetjes en de wiebelbekers toen we klein waren. Deze poppetjes en bekers konden namelijk niet omvallen.

Dit heeft de Amerikaanse kunstenaar Adin Mumma (Massachusetts, 1981) geïnspireerd een nieuw eigentijds schaakspel te maken, het wiebelschaakspel. De schaakstukken kregen een verzwaarde ronde voet en daardoor vallen ze niet meer om. Opgeven is dus niet meer nodig. Omdat hij meer interactie wilde tussen de stukken en het bord kwam hij op het idee een schaakbord met holle velden te maken. Zo komt naar zijn mening het schaakspel beter tot leven. Voor de stukken en het bord gebruikte hij walnotenhout. Dit schaakspel kost ongeveer 250 euro.

De kunstenaar Adin Mumma heeft ook een eigen website, klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *