Over ons

Schoolschaaksite is een site voor alle basisscholen in Nederland en België. Waarom schaken belangrijk kan zijn voor jonge kinderen wordt in diverse artikelen uitgelegd.

Op Schoolschaaksite mag iedereen die dit wil artikelen, foto’s en video’s plaatsen of door ons laten plaatsen over de schaakactiviteiten op school, over deelname aan toernooien of kampioenschappen en over vele andere schaakactiviteiten.

Schoolschaaksite is ook bedoeld om informatie met elkaar te delen en om met elkaar promotie te maken voor het leren schaken en schaken op onze  basisscholen.

Schoolschaaksite biedt de ruimte om ook aandacht te besteden aan kunst & cultuur rondom het schaakspel en haar spelers. Er zijn veel creatieve activiteiten te bedenken voor de kinderen. Ook leuk om te doen bij het vak Handvaardigheid. En wat te denken van het Levend Schaakspel of de Schaakmusical.

Op Schoolschaaksite wordt ook aandacht besteed aan schaken en taal. Kinderen vinden het leuk om schaakgedichtjes en schaakrijmpjes te maken. En soms zelf om leuke verhaaltjes te schrijven.

Het schaakbord is van oudsher ook een spelletjesbord. Naast het schaken zijn er veel leuke spelletjes die op en rondom het schaakbord gespeeld kunnen worden.

Schaken wordt vaak sterk verbonden met rekenen en wiskunde en hierover wordt ook veel gepubliceerd op Schoolschaaksite.

En dit is nog maar een greep uit de vele thema’s die op Schoolschaaksite langskomen.

 

Doe allen mee en help het bevorderen van schaken op onze basisscholen!

 

Schoolschaaksite is een initiatief van Stichting Het SchaaKKasteeL (Teun Koorevaar) en Adviesbureau Schrijvers (Kees Schrijvers).